Annons

Saffire - Kingdom of the Blog

images/stories/saffirebloggbanner.jpg

Miniturné och festivalsommar! ()

Hallå vänner!

Hoppas livet rullar på för er som det gör för oss!

Appropå rullar så var det precis det vi gjorde i helgen. Vi rullade 160 mil ungefär.
Vi är precis hemkomna från en miniturné tillsammans med Spiritual Beggars.
Malmö, Stockholm och Sveriges riktiga huvudstad Göteborg fick bjuda upp till dans - och till dans bjöd de upp! Tre riktigt grymma gigg blev det och fan så roligt vi hade det! Otroligt kul att få spela tillsammans med Beggars som har haft ett stort inflytande på oss som band!


Nu väntar festivalsommaren inom kort. Göteborg Rockfest, Sweden Rock Festival, Metallsvenskan, Rock in Lisch, Skogsröjet, Arvika Rock & Blues står på tapeten! Skall bli så jävla kul att få komma ut och spela! 


Over and out!
/Anton 

For The Greater Tour! ()

Hallå eller!

Statusuppdatering från Saffires högkvarter!

Vår nya platta "For The Greater Good" har emottagits med en galen respons!
De fina recensionerna har rasat in och golvat oss. Vi är extremt tacksamma till alla er som har skrivit gott om oss, delat våra grejer och framför allt LYSSNAT på vår musik. TACK!

Hårdrocksmeteorologen kommer med prognoser om en mycket, mycket fin vår och sommar! Vi drar igång redan i mars genom att göra vårt första besök i Karlstad på Heaven & Hell Bar! Det ser vi "dretmycket" fram emot! Därefter drar vi ut på ett par datum ihop med våra polare tillika förebilder i Spiritual Beggars.
När koman från de giggen har lagt sig ställer vi oss på scen ihop med ett grymt gäng band från hela långa landet Sverige och lirar på Göteborg Rockfest (Horisont, Imperial State Electric, Streamline bl.a), det kommer bli kanon.
Därefter följer gigg på självaste SWEDEN ROCK FESTIVAL där vi har fått äran att öppna hela festivalen, 15:30 på 4Sound Stage! COOLT!
Sedan väntar Skogsröjet och ett gäng än sålänge inofficiella gigg som också kommer att vara GRYMMA.

Det känns skitkul för oss att få komma ut på vägarna och framföra vårt senaste kärleksbarn för er!

För mer frekvent uppdatering:
www.facebook.com/SaffireSweden

Vi syns! 

RÅKK!
/ANTON 

FOR THE GREATER GOOD ()


Hallå!

ÄNTLIGEN! Äntligen har den kommit!
Vårt nya hjärtebarn, den nya plattan:
FOR THE GREATER GOOD.

Vi är grymt stolta över den här plattan och hoppas att ni kommer att tycka om den!

Killarna här på Metalcentral var grymt schyssta och gav oss 9/10 vilket vi tackar allra ödmjukast för!
Skivan har fått helt grym respons världen över och här i Sverige ger SRM skivan 8/10 och Rocknytt 10/10!
Inget vi direkt räknade med men något som ger oss grymt mycket inspiration.

Ta er gärna en lyssning eller två, eller tre, eller fyra!
Det finns inget som gör oss gladare än om ni tycker om musiken och delar den via de sociala medierna som finns!

Jag vill önska er alla er fantastiskt trevlig 1a advent!

Vad jag har hört via omvägar är att vår nya platta passar utmärkt till en kopp glögg och en lussebulle.
En riktig lussebulle alltså, med saffran. De där andra med kardemumma är ren jävla skit.

https://open.spotify.com/album/7CFOWmvoLzjn4ihoHMXuwd


 Vi hörs snart igen! 

/Anton
 

27e NOVEMER = NY PLATTA! ()

Ajjemen, så är det!

Den 27e november 2015 släpps vårt andra studioalbum med titeln:
"For The Greater Good".

Idag skrev vi på kontraktet med det tyska skivbolaget AOR - METAL HEAVEN.

Känns sjukt jävla gött att äntligen ha ett datum på släppet.
Nu skall det tas nya pressbilder, spelas in musikvideo och allt annat sköj som kommer med ett nytt plattsläpp.

Mer info om skivan kommer inom kort!


Bandmedlem eller sekreterare? ()

Hallå där!


Ja, nu sitter man där som bandmedlem i ett band som skall släppa sin andra platta.
Första, andra, tredje eller hundrafemte plattan spelar egentligen ingen roll. Samma sak varje gång!
En jävla massa mailade, skrivande, korrigerande, planerande o.s.v. Allt som inte har att göra med att spela musik i alla fall.
Bilder skall skickas hit och dit, pressutskick skall sammanställas, låtordning på plattan, vad man skall äta till middag, vad man inte skall äta till middag,
brev/mail/paket som skall skickas till diverse olika bolag...


Ibland undrar man om man inte är mer av en sekreterare än en bandmedlem?


Jävligt knepig process alltihop egentligen. Man spenderar cirka ett år på att skriva, repa och spela in en platta.
Man spenderar en stor jävla summa pengar på studiotid, mix & mastering, artwork, musikvideo o.s.v o.s.v o.s.v. 
Allt detta för att sedan snällt behöva be någon snubbe i kostym som heter Laban att lyssna 5 sekunder på varje låt, för att sedan säga "Det låter skitbra/skitkass men tyvärr är vi.....".
... Nej, nu är jag bitter. Lite i alla fall. Men ibland är känslan så. Man lägger ner hela sin själ och hela sin plånbok för att göra en grym produkt som man i slutändan hoppas hamnar i någon go gubbes händer.


Det är tur dock, att vi har så JÄVLA KUL UNDER TIDEN!
Om sanningen skall fram så är tiden precis efter att alla utskick är gjorda otroligt spännande. Man känner sig som 5 år dagen innan julafton. 
"Hoppas, hoppas att någon har svarat när jag kommer hem efter jobbet ikväll"...


Och det är näääästan där vi befinner oss nu! De sista detaljerna håller på att fixas "as we talk/write". Taggad på att se hur presskitet kommer att se ut! :)

Det jag vet är i alla fall att plattan låter sjukt jävla fett!
Arnold Lindberg i Sound Industry Studio levererade verkligen en klockren mix, så vi är sjukt nöjda och tror att plattan kommer att uppskattas av många när han den där "Laban" har signat oss till nåt bolag.

Allt gött och Heja Blåvitt! \m/

P.S. Vi syns väl på Rockstad Falun/Sabaton Open Air 13-15e augusti?! D.S.

/Anton 

Ny platta på g... ()

Hallå!


Hösten har varit intensiv med inspelningar till nya plattan. I oktober gick vi in i det sociala komat som även är kallat för studiotid. Inga gigg, inte så mycket babbel på social media utan snarare 100% fokus på att spela in och göra bra ifrån sig. Lite som när en idrottare förbereder sig för ett mästerskap, eller vad fan vet jag; jag är trummis...


Min personliga känsla över den här plattan är att det har gått smidigare än vår första. Tror inte att det stämmer överens med verkligheten men känslan är där. Låtarna känns sjukt kompetenta och soundet är rakt, hårt och köttigt - me like.


Just nu sitter vi och mixar plattan i samma studio som vi spelade in trummorna, Sound Industry Studio. Resultatet kommer att bli otroligt bra. Arnold har bra koll på spakarna och vi har en tydlig vision om hur vi vill att plattan skall låta!

 

Lite parallelt med mixning så bokas det även in diverse goa festivalspelningar inför sommaren. Allt som allt ser det ut att bli ett riktigt trevligt 2015 för Saffire med ny platta och grymma gigg-bokningar.

 

Mer om det lite senare, nu skall vi fortsätta mixen av plattan!

Hörs snart igen!
/Anton 

Sommaren gav nya upplevelser och hösten ett nytt... ()

Hallå!

Ja, sommaren gav oss verkligen mersmak. På vadå, undrar ni?
Med en rad feta festivalspelningar i ryggen kan vi ju inte påstå att vi är "trötta" på den sortens gigg utan snarare tvärtom. Rock In Lisch, Tons of Rock, Skogsröjet o.s.v... Vilka grymt coola upplevelser!

Inspirerade ut i fingerspetsarna gör vi nu vårt sista gigg för sommaren på lördag (6/9) på Helldorado Rockfest i Eslöv. Sommar och sommar, det är ju officiellt höst i september men vafan, det får ändå räknas som ett sommargigg!
Ser fram emot det som tusan då vi får dela scen med ett band som vi alla gillar väldigt mycket; The Night Flight Orchestra! Kommer bli grymt!

Efter Helldorado, när den där "jag tog ju bara 3 öl igår"-huvudvärken har släppt är det några dagars vila som gäller sen låser vi in oss i vårt högkvarter för en intensiv rep-period under hela september. Till vadå, undrar ni igen?

Jo, för att den 6e oktober äntrar SAFFIRE Sound Industry Studio i Göteborg för att till en början spela in trummor under en veckas tid till vår andra, kommande platta! Bakom rattarna sitter en av Göteborgs stoltheter (trots sitt norrländska ursprung) Arnold Lindberg (Hardcore Superstar, Evergrey, In Flames etc)!


Vi är sjukt stolta över det nya materialet! Skåp kommer att ställas och käftsmällar i musikform kommer att delas ut! 

Mer info kommer snart!

Tills dess får ni ha det gött och så hoppas jag att vi syns på Helldorado Rockfest!

Allt gött!

/Anton  

2014 blir ett bra år... ()

Hallå!

Ja, 2014 har hittills varit ett väldigt händelsefullt år för SAFFIRE. Vi köttade igång året med en maffig spelning på "Gothenburg Sound Festival" på Trädgår'n i Göteborg som ni kan läsa lite om i förra inlägget. Sjukt kul att få göra sådana spelningar tillsammans med de stora hajarna i denna lilla kära fiskdammen kallad "musikbranschen". 

Efter att vi hade skakat av oss ruset från det gigget var det dags att åka iväg på ett par gigg i Trollhättan (Backstage) och Falköping (Strike Rockbar). Skitkul gigg där med. Dock var inte Mange (basist) med p.g.a skada så vi hade en ersättare på bas vid namn Mikael Tillander. Kanonskön snubbe och en jävel på bas. Till vardags spelar han i bandet Streamline (ex. Diamond Dawn) - spana in dom!

Nästa gigg vi gjorde kom lite från ingenstans då en god vän till mig ringde och frågade om vi ville förbanda Hardcore Superstar på Trädgår'n. Vad svarar man på en sån fråga? Japp, ni gissade rätt: "Ta det med min manager och ring inte på kvällstid, snälla". Nej, kanske inte men det lät coolt. Jag har inga problem med samtal på kvällstid och inte fan har jag en manager så svaret blev så klart ett fett "JA!". 

Gigget gick skitbra, vi fick chansen att spela inför 600-700 pers vilket inte var något vi hade väntat oss - ASKUL! Hardcore Superstar levererade som vanligt en skitbra show. Deras gästartister var en rolig krydda och Snowy Shaw (Dream Evil, ex. Sabaton) på trummor är svår att inte uppskatta, vilken jävla klippa. 

Vad som väntar oss nu är att fortsätta smida järnen för nästa platta och i giggväg har vi siktet inställt på en rad olika städer i Sverige (turnéschema kommer snart). 

Det känns som att 2014 kan bli ett riktigt kul år för oss och vi är mer taggade än någonsin. Det ligger en hel del RIKTIGT spännande saker i pipelinen som vi inte kan avslöja än, men var så säker på att ni kommer att höra om dom i framtiden!

Här är en video från Trädgår'n när vi förbandade Hardcore Superstar. Låten är "Kingdom of The Blind": https://www.youtube.com/watch?v=KehZNa97ITU

Vi hörs snart igen!

RÅKK! \m/

/Anton
 

Det nya året ()

 

Halloj vänner!

Nu har vi hunnit en bit in på det nya året och Saffiretåget fortsätter att rulla.

Gothenburg Sound Festival var helt grymt, riktigt härligt att få stå på Trägårns stora scen och leka med the big boys som At the Gates och Freak Kitchen.

Det har blivit officiellt att vi ska spela på Tons of Rock i Norge i Sommar också, dock tyvärr utan våran frontman Tobbe. Men i hans ställe kommer Apollo Papathanasio(Spiritual Beggars, ex-Firewind) att göra ett kickass-gig med oss, det kommer bli riktigt kul! 

Spelningen kommer gå av stapeln på midsommar och det är våran första festivalspelning tillika vårat första utlandsgig, så det kommer sannerligen bli en kväll att minnas.

Den 28e feb, om bara några dagar alltså, har vi spelning i Trollhättan på Backstage Rockbar och dagen efter, den 1e mars, kör vi i Falköping på Strike Rockbar. Befinner du dig i närheten kommande helg så vet du vart du ska nånstans!!

Material till kommande album fortsätter att skrivas, ibland får man svackor, ibland flyter det på som tusan men det som skrivits hittills känns riktigt bra och det kommer fortsätta skrivas på nya grejer fram till sommaren förmodligen.

On a more personal note så går jag just nu och väntar på en Kemper Profiler Amp som jag beställt. Även om man är nöjd med den utrustning man har så är det bra, tror jag, att byta nån gång ibland. Ett nytt sound ger ofta nya intryck och lite ny inspiration, man är lite på tårna och spetsar öronen lite extra efter nya färger i sitt sound.
Det kan jag rekommendera till alla musiker som kört fast i sitt eget träsk! 

Ha det gött!

//Victor

Nya erfarenheter ()

Godagens!

Igår vart det fredag den 13e och vi verkar ha överlevt även den här gången.
Vi vart inbjudna till Sticky Fingers julfest och spelade några låtar och åt årets första julbord och hade en allmänt awesome kväll!

I onsdags hade vi dessutom en härlig spelning på restaurangen 2112 där vi för första gången spelade med en akustisk sättning. Helt ny erfarenhet för oss och vi fick arra om alla låtar för att det skulle funka. Och det gjorde det tycker jag! Riktigt härligt att få höra låtar man skrivit i ett helt nytt ljus.

Såna här nya erfarenheter är ju lite av anledningen till att man håller på, man vill få nya kickar och känna att man trampar lite ny mark emellanåt. Ibland kan ju sånt innebära att man tar ett felsteg, men sånt får man ju leva med. No risk no reward!

Nåväl, line-upen för Gothenburg Sound Festival är klar och vi spelar på lördagen den 4e januari tillsammans med bl.a. Tiamat och Amaranthe. Det kommer bli fantastiskt kul! Och dessutom en ny erfarenhet då vi inte spelat på någon festival innan.

Så, hoppas vi ses i januari!

Ha det gött!
//Victor