Annons

Bildat: Witchers Creed live at LustgårdsFestivalen 2018Något jag har för vana att göra är att, oavsett var jag råkar vara lokaliserad, kolla metallutbudet för att hitta de lokala banden som ännu inte är kända, men som har potential att kunna bli det och hjälpa dem lite på vägen genom att lyfta fram dem. I Borås till exempel var det Zephyra som när jag hittade dem precis släppt sin första egenproducerade EP och som sedan fick kontrakt, de har släppt två fullängdare idag och jobbar med sin tredje.

Efter "flykten" för några år sedan till Katrineholm har det dock inte varit en helt enkel syssla att göra detta, det finns ingen egentlig scen för rockbanden här och att få möjligheterna att höra de rockakter som finns live är tämligen begränsade. Banden ska inte bara låta bra i studion, de ska också kunna leverera live och även sådant som scennärvaro och publikkontakt är viktigt.

Ehuru kom till slut chansen att få beskåda ett gäng unga herrar, fyra stycken till antalet, som tillsammans går under namnet Witchers Creed när de äntrade scenen på den nystartade LustgårdsFestivalen (som jag återkommer till i ett separat inlägg) och där visade var skåpet ska stå. Dessa herrar kommer jag utan tvekan att få återkomma till framöver i olika sammanhang.

Witchers Creed bildades 2016 och består av Dennis Hedlund (sång), Filip Andersson (gitarr), Emil Bjällerhag (bas) och Charlie Rangstedt (trummor). Tidigare i år signades bandet av amerikanska skivbolaget Ripple Music och debutalbumet "Awakened From The Tomb" inspelat i legendariska Sunlight Studio släpps under hösten 2018.

Deras egen beskrivning i Facebook-sidan:

A swedish doom metal / heavy metal band in the spirit of the early 1970’s & early 1980’s,(heavily influenced by bands like Black Sabbath, Witchfinder General, Trouble, Saint Vitus, Pagan Altar).

Dessvärre finns inga kvalitetsvideor ute ännu från albumet, men så snart det gör det kommer de upp i nyhetsflödet här på MetalCentral. Tills dess kan du njuta av några bilder från framträdandet på LustgårdsFestivalen där tyvärr en lågt stående sol ställde till med problem att få de riktigt bra bilderna.Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.