Annons

Återväxt i festivaler


I kölvattnet efter alla festivaler som gått på grund börjar det dyka upp en rad nya rockfestivaler, senast i raden att ha premiär blir Uppsala Rock Nights (URN) som för första gången öppnar portarna 6-7:e juli 2018. Man kommer köra med full fart i två dagar och på två scener där man ställer inte mindre än 31 eminenta rockakter på scenerna.

Biljett kan bokas hos Tickster, besök gärna Uppsala Rock Nights hemsida och Facebook-sida samt evenemangssidan på Facebook.

Vad har Uppsala Rock Nights och Motörhead Whisky gemensamt? Priset, en festivalbiljett för båda dagarna går lös på 666 svenska riksdaler och ska jag vara helt ärlig spenderar jag hellre de pengarna på två dagar med grym rock än en baksmälla och en tom whisky-flaska.

Hela 31 band ska alltså inta de båda scenerna och det är en suverän samling artister:

Satans Kadaver
Loch Vostock
Hexed
Bonafide
Midvinterblot
Septekh
Taiwaz
Highwater
Avund
Revelations
Sanctrum
Nale
Bullets & Octane
Psychostick
Ebrietor
Cobra Cult
Sarea
Black Magic Fools
Lizette &
The Unguided
Acidiun
Roof Down
Ocean To Burn
Ordos
Persefone
Thyrfing
Civil War

Den som är nitisk har säkert redan räknat och kommit fram till att det ”bara” är 27 band i den listan, det beror på att 4 akter ännu så länge inte är aviserade utan märkta som TBA (To Be Announced). Med andra ord kan det fortfarande bli ett par angenäma överraskningar.

Under den knappa månaden fram till Uppsala Rock Nights kommer jag min vana trogen att successivt presentera alla medverkande akter på Den Rockande Kocken så håll ögonen öppna så du inte missar dem, det blir mängder med videor och bilder.

Mitt bland alla festivaler som lägger ner börjar det som sagt dyka upp allt fler nya festivaler att besöka också, tillgången till livemusik är inte helt försvunnen. Skivbolaget Frontiers Records har tidigare med framgång arrangerat så kallade ”labelkvällar” i Milano och Los Angeles, nu tar man steget längre och arrangerar en helt ny rockfestival på Fryshuset i Stockholm i samarbete med Triffid And Danger Concerts och Truck Me Hard.

Frontiers Rock Sweden som är namnet festivalen fått är en ”showcasefestival” där man ställer sina egna band på scenen, den går av stapeln 13:e oktober och bland banden man visar upp finns Eclipse, The Dark Element, Crazy Lixx, One Desire, Perfect Plan och Creye.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.