Annons

Mellotjafs

Det har väl inte undgått någon att det varit Melodifestival igen, åtminstone den svenska uttagningen. I mina ögon är det en fruktansvärt tragisk historia där inte längre musiken står i fokus, med intåget av att allmänheten röstar är det andra kriterier som styr vilka som får rösterna. På många sätt var det faktiskt bättre som det var förr med utvalda juryer som satt ute i landet och dessutom inte fick se framförandet, endast höra det.

Eurovision Song Contest handlar inte längre om musik och nationell särart, det handlar om scenframträdande och vilka som har flest följare på Facebook, Instagram, YouTube, Snapchat med flera. Förvånar det egentligen någon att Frans sprang och vann? Det var han som en gång gjorde Zlatan-låten och hur många följare har inte Hr Ibrahimovic i sociala medier och sin mobilapp? Som sagt, det handlar inte längre om musiken.

Tro nu inte på något sätt att det är över, nu ska vinnarlåten ältas sönder och samman i olika medier. Det är inte bara i radio och TV, det är i allehanda sociala medier och på bloggar också. Och det stannar inte där, sedan är det dags för den stora finalen dessutom där fjortisfavoriten ska mäta sina musikaliska muskler mot en bunt andra artister.



Det är dessutom inte bara Frans egen inspelning av låten som vi ska plågas med, det är allehanda coverversioner också och de flesta är bara efterapningar. Ett gäng killar från Borås gjorde dock något eget av det, The Burial Of You And Me spelade under natten efter svenska finalen in sin alldeles egna tunga tolkning. Handen på hjärtat, vilken version lyssnar du helst på? Originalet eller covern?


Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.