Annons

Pain - Live Is Overrated (3)

Band: Pain
Titel: Live Is Overrated
År: 2006
Bolag: Metal Mind Productions
Betyg: 3/10

Recensent: Magnus Gustafsson

PAIN är väl egentligen bara Peter Tägtgren. Så det är väl inte så konstigt att intervjun som medföljer bara är gjord med honom. En ganska inställsam intervju naturligtvis gjort av en dam med väldigt dålig engelska. Reportern är förmodligen polack. Och det livematerial som är själva huvudnumret är också inspelat i Polen. Hela paketet känns som en polsk lågbudgetprodukt faktiskt.

Konserten i sig är det förvisso inget fel på. Vi får de hits PAIN haft serverade på guldfat med maffigt ljud och snyggt foto. Bandet är så vitt jag kan bedöma kompetent om än aningen tråkigt på scen. Jag hade hoppats på mer scenshow från PAIN men istället så spelas låtarna rakt upp och ner. Det funkar i ungefär tre låtar sen blir man rätt uttråkad av samma trötta vinklar och poser. Det känns som denna DVD på många sätt slarvats ihop. Den största behållningen är att man får alla videos som PAIN producerat under karriären samlade på ett ställe. Men det räcker tyvärr inte ända fram.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.