Annons

Sodom - Lords of Depravity - Part I (8)

Band: Sodom
Titel: Lords of Depravity - Part I 
År: 2005
Bolag: Steamhammer
Betyg: 8/10

Recensent: Björn Larsson 

Efter en lång tids väntan så har äntligen Onkel Tom fått tummen ur och färdigställt den mycket omtalade dokumentären "Lords of Depravity - Part I".
Dokumentären är en detaljerad historia som täcker åren 1982-1995 och klockar in på drygt tre timmar (!). DVD:n är späckad av intervjuer med forna medlemmar och exklusiva roadmovies samt liveklipp från svunna tider.
Dokumentären är kronologisk, grundlig och mycket informationsrik och låter i stort sett alla gamla avhoppade och sparkade medlemmar säga sitt om saken, vilket gör den mer objektiv än någon annan "behind the music"-rulle jag någonsin sett.
Hur många gånger har man inte undrat vad snubbar som Witchhunter, Destructor och Grave Violator tycker och gör idag?
Ett stort plus är att alla inblandade talar sina modersmål, i det här fallet tyska. Det blir alltså inga krystade pauser då dessa grammatiskt slöa tyskar ska finna de rätta uttalen eller rätt ordval med knackig engelska (ett exempel på detta är MAYHEMs pinsamma intervju-del i "European Legions" DVD:n), utan istället blir det grundliga och nyanserade intervjuer som resulterar i en jävligt intressant DVD.
Det är även skoj att se lite kollegor dyka upp och säga sitt om ett av extremhårdrockens största och första monster. Chris Barnes (ex-CANNIBAL CORPSE, SIX FEET UNDER), Dan Lilker (NUCLEAR ASSAULT, ex-BRUTAL TRUTH, ex-S.O.D., ex-ANTHRAX) och Peter Tägtgren (PAIN, HYPOCRISY) är några exempel på det och delar med sig av sina perspektiv i egenskap av .

Med följer också en extra live-DVD innehållande livematerial inspelat i Bulgarien, Wacken och Full Force-festivalen. 26 låtar avklaras där bandet benar av klassiker efter klassiker som "Outbreak of Evil", "Sodomy & Lust" och "Nuclear Winter", men även senare pungkrossare som "The Vice of Killing och "Code Red".
Ljudet är kanske inte det bästa, men ljudkvalitét är inget som SODOM-freaksen blivit bortskämda med genom årens lopp.
Som bonusmaterial inkluderas även videorna till "Ausgebombt", "Silence is Consent" och "Die Stumme Ursel" + en nostalgisk trailer till den tyska ungdomsfilm som Grave Violator agerade huvudroll i!
En snygg och påkostad förpackning tillhörande två detaljerade booklets gör "Lords of Depravity - Part I" till en fet och prisvärd historia och ett måste för alla SODOM-fans.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.