Annons

Syconaut - Geodesic (7)

Band: Syconaut
Titel: Geodesic
Antal låtar: 5
År: 2004
Betyg: 7/10
Recensent: Claes Wiberg

Hemsida: www.syconaut.com
E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Skara är Västergötlands pärla, om ni frågar mig. Här har jag spenderat de senaste sex månaderna på SLUs djursjukvårdarprogram, och som alla nära och kära här vet, så är det med stor saknad jag nu flyttar igen för att ge mig ut på praktik. Skara är småstaden utan trött trångsynt fabriksmentalitet. Sådant plockar poäng hos mig.

Så hur är det då med stadens musikliv? Tja, förutom Bert Karlssons stall med förfabricerad smörja för lobotomerade losers i såväl tonåren som pensionsåldern, så har vi Syconaut med sin driviga... ja, jag vet inte riktigt vad jag ska kalla det. De går från (lite väl mycket) Panteratugg till sludge-iga partier som får mig att tänka på apokalyptisk domedagsmusik åt Neurosishållet. Kanske en gnutta Crowbar också. Sedan glider västgötarna smidigt in på heavy metal-territorium lite då och då - lyssna t.ex. på de harmoniska ackordföljderna som spinner likt en Maserati i "Fragrance of Decay" - det låter faktiskt rätt fräckt. Det funkar, som Pippirull-gänget skulle ha uttryckt sig

Summa summarum: lite för monotont för mig överlag, men det är säkerligen medvetet, och det glimrar tuffa idéer lite här och var med jämna mellanrum, vilket håller intresset uppe demon igenom. Jag efterlyser lite mera variation till nästa gång, men på det stora hela är det här så pass schysst att jag ser fram emot nästa släpp. Fortsätt kämpa!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.