Annons

StoneLake - StoneLake (6)

Band: StoneLake
Titel: StoneLake
Antal låtar: 2
År: 2004
Betyg: 6/10
Recensent: Tommy Silfvenius

Hemsida: www.stonelake.se
E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Stonelake består av två grabbar som verkar härstamma från sydligaste Sverige. Det handlar om Jan Åkesson och Peter Grundström. De känner varandra sen gammalt och har tidigare lirat tillsammans. Detta i bandet Whitelight med influenser som Deep Purple, Led Zeppelin och Bad Company. Sämre förebilder kan man ju definitivt ha. Man gick dock efter ett tag skilda vägar, pga. att Janne ville köra lite tuffare rock. Vad kan väl vara "tuffare" än Deep Purple...? Nåja, 15 år senare så ringde i alla fall Janne upp Peter och tyckte att det var dags att göra något tillsammans igen. Man började med att ta en bit mat, några öl och ett okänt antal Whiskey och fortsatte sedan med att dra igång ett projekt kallat StoneLake. Det i sin tur ledde till en demo med två låtar. Det är gitarrbaserad hårdrock med programmeringar. Janne sköter all programmering och står för alla gitarrer, medan Peter sjunger. Grabbarna vet definitivt vad de gör och Janne är en riktigt bra gitarrist. Det är skönt att återigen få höra den 80-tals inspirerade chorusguran. Peters ibland lite Sleaziga röst passar bra till musiken. Mitt råd till Peter och Janne är dock att skaffa sig fler kompisar, dvs. med-musikanter. Helst en som spelar trummor. För riktiga trummor svänger bra mycket bättre än programmerade. Det märks framförallt i första låten "Stay Young and Free". Det är annars en bra låt, om än ingen hit. Den andra låten "Only one reason" är en lite långsammare sak som tenderar att kännas lite stökig, men som ändå klarar sig i mål med hedern i behåll. Framförallt tack vare det lite progressiva syntsolot. Snyggt!

Summa summarum så bjuder StoneLake på två typiska albumlåtar. Och då menar jag inte fillers utan av jämn och bra klass. Det här kan mycket väl sluta i en fullängdare , även om de får släppa den själva. Det är ju rätt vanligt nuförtiden.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.