Annons

Feared Creation - Five Reasons To Hate (8)

Band: Feared Creation
Titel: Five Reasons To Hate
Antal låtar: 5
År: 2004
Betyg: 8/10
Recensent: Björn Larsson

Hemsida: www.fearedcreation.tk
E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

En liten cyberfågel viskade i mitt öra att ett nytt demoband med gamla metalrävar hade lirat in en demo. Samma fågel skickade sedan en demo till mig med bandet Feared Creation, som lirar en ganska standardmässig thrash/döds på precis det sättet som känns rätt år 2005. Rävarna i det här fallet är inga mindre än Anders Sjöholm på sång (The Forsaken), Calle Fäldt på gitarr (Deranged), John Hult på gitarr, Magnus Gillberg på bas (Ex-Misteltein) och Sebastian Westberg på trummor.

Feared Creation gör ett mycket gott intryck på mig. Första låten "Locked Up And Drugged" sätter igång med ett behagligt två-taktstempo och visar att grabbarna har mer att ge än bara det mangel som vi alla numer är sjukligt vana vid. Istället för att bara mosa GBG-harmonier så skönjar jag influenser från den amerikanska bay area-scenen som jag personligen håller varmt om hjärtat, samtidigt som dödsinfluenserna finns där. Detta höjer helhetsintrycket på Feared Creations demo och jag avfärdar dom inte som ännu ett plagiatband som vill rida rygg på bröderna Björler. Ljudmässigt har jag inga större klagomål att vidarebefodra eftersom detta är en demo, dock kunde ljudbilden kryddats med lite mer vätska då det lite torra ljudet dämpar endel av det fläsket som får min frisyr att fladdra. Avslutningsspåret "Hate To Move Things Forward" är en riktig betongkrossare som titelmässigt inte kan representera bandet, men musikmässigt mer än väl vara en värdig ambassadör i dagens urvattnade thrashscen.

"Five Reasons To Hate" innehåller såväl tokmangel som varierande melodiska inslag och ett låtskriveri som bandets kontrakterade konkurrenter i mångt och mycket saknar. Det, plus att Anders Sjöholms vredesvrål kan få vilken banktjänsteman som helst att slänga sig i moshpiten, gör att jag tror att vi kommer få höra mer av dessa gossar i framtiden!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.