Annons

Billion Dollar Babies - Die For Diamonds (6)

Band: Billion Dollar Babies
Titel: Die For Diamonds
År: 2010
Bolag: Esmeralda Music Group
Betyg: 6/10

Recensent: Johan Hagengren

Så var det dags för BILLION DOLLAR BABIES albumdebut. Jag recenserade demon för några år sedan och gillade den så förhoppningarna var höga. Vad jag vid första genomlyssningen slogs av var hur polerat och slipat allt lät. Ingenting har lämnats åt slumpen den här gången.

Öppningsspåret ”Boys Night Out” stoltserar med synthar som skall agera blåsintrument och ger sålunda orkestrala inslag. Redan nu får jag känslan av att det här är mer ”Dr. Feelgood” än ”Shout at the Devil” om ni förstår vad jag menar. Andraspåret ”Highest Mountain” är plattans absolut starkaste spår med en klockren refräng, melodiös och allsångsvänlig. Hade resten av låtmaterialet hållit samma klass hade betyget garanterat hamnat högre på skalan. Följande ”Restless Minds” börjar väldigt lovande med en skön vers men när det kommer till kulmen, refrängen, så är den lite tjatig och man överanvänder körsången. Ibland blir det nästan för polerat och jag skulle önska lite mer skit under naglarna, lite mer råhet. Röjigaste partydängan ”Nineteen Ninety Four” är mest åt det hållet och skulle lätt platsa på valfri förfest.

Det rör sig om lättsam musik, enkel och harmlös. På sina håll klyschig och förutsägbar men det blir ändå rätt charmigt ibland. Det här är inte musik som löser världsproblem men den kan ändå underhålla för en stund.
Något säger mig också att jag kommer att uppskatta den desto mer när sommaren kommer, med grillfester och öl vid stranden, än vad jag gör nu.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.