Annons

Cauldron - Burning Fortune (7)

Band: Cauldron
Titel: Burning Fortune
År: 2011
Bolag: Earache Records
Betyg: 7/10

Recensent: Tomas Lagerlöf

Jag har ingen koll på medlemmarnas ålder, men nog känns Kanadas CAULDRON lite som ENFORCERs osnutna småbröder; det vill säga aningen lösare i tyglarna. De vill mycket, uppnår en hel del, men lämnar en ändå inte helt tillfreds. Det är något som saknas: en rättvisande produktion. ”Burning Fortune” låter nämligen för snäll, som vore den inlindad i bomull. Lyckligtvis håller låtmaterialet desto högre klass.

För i mångt och mycket är ”Burning Fortune” ett utmärkt album. Inledningen med ”All Or Nothing”, ”Miss You To Death” och ”Frozen To Fire” är förkrossande bra. CAULDRON visar gång efter annan prov på att de har koll på genren och Jason Decays glammiga ton ger låtarna karaktär och särprägel. Utvecklingen från debuten är förvisso minimal, ändock påtaglig. Låtarna är lite bättre över lag (finns till och med ett par låtar i klass ”Chained Up In Chains”) och arrangemangen mer spännande.

”Burning Fortune” är, produktionen till trots, en skiva som växer med varje lyssning. Ett förnöjsamt leende sprider sig när knappa fyrtio minuter är till ända och jag får tillfälle att starta om. Visst har CAULDRON en bit kvar till de allra främsta, men ge dem några år till och de kommer att befinna sig där. Så bra är nämligen CAULDRON.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.