Annons

Onslaught - Sounds of Violence (8)

Band: Onslaught
Titel: Sounds of Violence
År: 2011
Bolag: AFM Records
Betyg: 8/10

Recensent: Stefan Lejon

ONSLAUGHT's "Power from Hell" (1985) och "The Force" (1986) är två högt värderade thrashdiamanter i samlingen. Bandet nådde kanske aldrig riktigt upp i samma klass som exempelvis RAZOR, SACRIFICE eller KREATOR, men de ovannämnda albumen är två regelrätta klassiker och något av det bästa som fötts ur genren i Storbritannien åtminstone. På tredje plattan "In Search of Sanity" (1989) byttes plötsligt råöset, med tydliga vinkningar till VENOM och N.W.O.B.H.M. i allmänhet, mot ett mer tillrättalagt METALLICA-thrashande. Inte helt värdelöst men inte heller i närheten av vad bandet presterat tidigare. När så återkomsten deklarerades 2007 med "The Force"-sångaren Sy Keeler bakom mikrofonen var det många med mig som slängde upp näven i luften! Plattan "Killing Peace", släppt samma år, var en redig comeback och hyllades nästan unisont av old-school-thrashare världen över. Själv tyckte jag att den, trots sina poänger, saknade minnesvärda låtar och att den bitvis blev tämligen generisk.

Med nya "Sounds of Violence" fortsätter ONSLAUGHT på inslaget spår med sitt EXODUS möter SLAYER-stuk och den här gången håller låtarna betydligt bättre för nära granskning! Inledande "Born for War" är ett fullgott exempel på detta. Sjukt tung och modernt klingande thrash, som varvar SLAYER-speed med ett skönt gung, möter hitkänsla och jävlaranamma. Det efterföljande titelspåret är en annan pärla. Så låter våld översatt till musik! Klockrent. Resterande spår håller även de hög klass och det är inte utan att man blir imponerad av gamlingarnas vitalitet och aggressivitet. Gillar du den gamla skolans thrash och samtidigt uppskattar en fet produktion torde "Sounds of Violence" passa dig som hand i handske! En av årets bästa thrashplattor landar redan den 28:e januari!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.