Annons

Crushing Blow - Cease Fire (4)

Band: Crushing Blow
Titel: Cease Fire
År: 2010
Bolag: Inferno Records
Betyg: 4/10

Recensent: Tomas Lagerlöf

Jag har förvisso inte lyssnat på Doro (då i WARLOCK) sedan mitten av 80-talet, men vågar ändå påstå att jag hör vissa likheter med henne när jag lyssnar på CRUSHING BLOWs sångerska Valène. Skillnaden är att WARLOCK (och Doro) skrev minnesvärda låtar, något som saknas helt på ”Cease Fire”. Musiken beskrivs bäst som melodisk heavy metal av standardsnitt som är såväl välspelad som välsjungen, men ack så ospännande.

Ett kort (intetsägande) intro föranleder skivans tio låtar. Bäst fungerar CRUSHING BLOW när de går ner i tempo som i halvballaden ”Shadow” och småmysiga ”Memories”. Även den aningen hårdare ”My Venom” är helt okej. Detsamma kan man inte säga om avslutande ”The Prophecies”, i vilken CRUSHING BLOW försöker vidga koncepten. Slutresultatet blir en i det närmaste olyssningsbar hybrid av Ian Anderson och BLIND GUARDIAN, men med en kvinna på sång. Smaklöst är bara förnamnet.
 
CRUSHING BLOW har med ”Cease Fire” gjort en habil men knappast angelägen hårdrocksplatta. Men gillar du lättlyssnad hårdrock som gjord för melodifestival kan det här kanske vara något.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.