Annons

Vastator - Machine Hell (4)

Band: Vastator
Titel: Machine Hell
År: 2010
Bolag: Inferno Records
Betyg: 4/10

Recensent: Tomas Lagerlöf

Inte mycket går upp mot riktigt bra klassisk heavy metal, så det är med viss förväntan jag tar mig an chilenska veteranerna VASTATORs senaste giv ”Machine Hell”. Tjugofem år i branschen torde borga för någon form av kvalitet hinner jag tänka innan en käftsmäll till titelspår rullar igång. Är det månne Rob Halford som krupit in bakom micken, anlagt chilensk brytning och häver ur sig sina sista metallgudsskrik? Nej, det är Sr. Diaz som visar prov på ett imponerande sångregister. Tyvärr är också detta en av få behållningar på ”Machine Hell”. För det som börjar så bra slutar i ren misär.
 
Helvetesresan inleds redan i andralåten, instrumentala irrfärden ”8.8”, som inte fyller någon som helst funktion, förutom att vara irriterande dålig. Viss upprättelse nås i efterföljande MANOWAR-osande ”The Gods Give No Reply”, smittande ”Fiend” och i någon mån ”X-Terminat”.  Utöver det är ”Machine Hell” verkligen inte bra. Visst går det att tillskriva den usla produktionen en väsentlig del av misslyckandet, men även de osmidiga arrangemangen och den synnerligen korkade idén att sjunga de fyra sista låtarna på modersmålet är förödande för helheten. Kalla mig gärna konservativ och småsint, men heavy metal ska inte sjungas på spanska.
 
”Machine Hell” är således till stora delar ett misslyckande, som ändock rymmer vissa ljuspunkter. Så vem vet, med lite vassare låtar, bättre produktion och inte en ton på spanska kan VASTATOR faktiskt bli att räkna med.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.