Annons

Witchcurse - Heavy Metal Poison (2)

Band: Witchcurse
Titel: Heavy Metal Poison
År: 2010
Bolag: Inferno Records
Betyg: 2/10

Recensent: Tomas Lagerlöf

Vissa skulle säkert benämna grekiska WITCHCURSEs debut ”Heavy Metal Poison” i termer som ”old school” och ”charmig”. Själv hör jag en dålig kopia av IRON MAIDEN, TWISTED SISTER, VENOM och tidiga RUNNING WILD. När WITCHCURSE låter som bäst vill säga, och det, mina vänner, är inte ofta.

Oftast låter ”Heavy Metal Poison” nämligen som illa producerat fylleskrål som fästs på skiva med målet att ackompanjera förfesten när denna varit igång några timmar. Det vill säga då ljudnivån nått oanade höjder, den första spyan är lagd och ingen längre bryr sig om vad som ljuder ur högtalarna. Ja, det finns över huvud taget få positiva saker att säga om ”Heavy Metal Poison”. Introt a la KING DIAMOND är lite kul och ”Pay the Price” är en hyfsat svängig bit med sköna dubbelgitarrer. I övrigt är WITCHCURSEs förstlingsverk verkligen inte mycket att hurra över. Synd på ett så sjyst omslag.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.