Annons

Raubtier - Skriet från vildmarken (6)

Band: Raubtier
Titel: Skriet från vildmarken
År: 2010 
Bolag: BD Music
Betyg: 6/10

Recensent: Fia Davidsson

RAUBTIER. Rrrraubtier. Även om materialet stundtals drar åt det schlagermelodiska hållet är det ett ypperligt bandnamn och en passande benämning på Hulkoff och hans herrar.
Tycket var direkt och starkt när jag först vred på ”Dobermann” på grannkrigsvolym. RAUBTIERs debut ”Det finns bara krig” var lätt att älska.
Uppföljaren kräver tålamod och uppmärksamhet. Träffar inte lika hårt utan måste springa ett par uppvärmningsvarv. ”Skriet från vildmarken” trampar vatten emellanåt och ger därför inte samma omedelbara kick som föregångaren, men till skivans försvar är det också dessa spår som växer sig starkare med tiden.
Liksom likställda SABATON klassar vissa bandet som rent skämt medan andra ¬¬– jag inkluderad – uppskattar en fräsch fläkt i den svenska musikkulturen. Sångaren Hulkoff spottar aggressivt fram Haparanda på kartan och presterar något helt nytt, även om RAMMSTEIN-influenserna är uppenbara. Peter Tägtgrens finger i spelet går ej heller det omärkt lyssnaren förbi.
Den sköna touchen av schlageruppbyggda låtar med allsångstralliga stycken som fick mig på fall för debuten är stundtals uppföljarens svaga länk. Emellanåt hade en råare produktion med vassare guror och mindre synthindustriella blipblopvibbar varit att föredra.
Ett gott betyg blir det likväl. Förändring är sannolikt befogat, så att dosen av rovdjur inte blir alltför koncentrerad. RAUBTIER förblir en stämningshöjare som härmed höjer nyfikenheten ytterligare ett snäpp inför festivalsommaren 2011, då jag sent omsider får se dem riva loss LIVE!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.