Annons

Tuck from Hell - Thrashing (5)

Band: Tuck from Hell
Titel: Thrashing
År: 2010
Bolag: Metalville
Betyg: 5/10

Recensent: Stefan Lejon

Satan och hans moster spelar thrash just nu. Thrashen har kanske inte nått det kommersiella genombrott den nådde på 80-talet, men nog känns det som om genren är på väg mot ännu en implosion ala tidigt 90-tal. I varje liten stad och by världen över bildas nya thrashgäng som på löpande band och plötsligt går en stark genre mot sin oundvikliga död. Eller död och död. I underjorden kommer den självklart leva vidare, precis som under hela 90-talet, men överexponering brukar tyvärr ha en förmåga att urholka musikens hjärta. Eller så är det bara det att fler dyngiga band får möjlighet att visa upp sig på skiva. Jämför med power metallens totala urspårning kring millennieskiftet.

Svenska TUCK FROM HELL är egentligen inget dyngigt gäng per se. Riffandet och framförandet på "Thrashing" är faktiskt stablit. "Barbeque Beast", "King of Thrash" och "Idol of God" är dessutom en trio finfina låtar. Problemet, i mitt tycke, är att det låter mer som ett demogäng som precis kommit igång med att harva i replokalen. Trots den fläskiga produktionen låter allt platt och "ofärdigt". Ett par vändor till i repan, ytterligare putsning av arrangemangen och ett dussintal gig skulle kunna ändra på detta. Som sagt, "Thrashing" är ingen oäven skapelse på det hela taget, men ofärdigt är det enda ord jag kan komma på för att beskriva vad jag hör.

Om du hårddiggar all ny thrash du kommer över är "Thrashing" ändå väl värd att kolla upp. Fans av FKÜ, TESTAMENT och ANTHRAX får nog sitt lystmäte fyllt. Jag tror att TUCK FROM HELL har framtiden för sig och man kan ju alltid hoppas att det inte bara är en fas och att killarna hakar på nästa trend om ett år. Med ett par års mognad kan detta bli riktig bra.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.