Annons

Gallows End - Nemesis Divine (6)

Band: Gallows End
Titel: Nemesis Divine
År: 2010
Bolag: Farvahar Records
Betyg: 6/10

Recensent: Peter Lindgren


Arvikabaserade GALLOWS END är en kvartett som på sitt debutalbum ”Nemesis Divine” bjuder på riktigt klassisk heavy metal i stil med IRON MAIDEN, JUDAS PRIEST, MANOWAR, RUNNING WILD osv. Samtidigt som influenserna säkert är hämtade från ovan nämnda band låter det väldigt svenskt och jag associerar främst till Borlängebandet CRYONIC TEMPLE.

För att börja med det positiva så har GALLOWS END en hög lägstanivå på sina låtar. Det är stabilt rakt igenom. Låtarna har bra flyt och är allmänt lättsmälta. Det finns absolut inget dåligt med GALLOWS END, men det finns ändå en del brister. Sången som sköts av bandledaren och gitarristen Thord Klarström är inte helt klockren och produktionen känns lite ”demo”. Och även om låtarna är bra har de inte heller det där lilla extra.

Sammanfattningsvis så har GALLOWS END en bra grund att stå på. Detta är ju trots allt en debutskiva. Det hela behöver bara finslipas. Med bara mariginellt bättre sång och låtskrivande och en lite fetare produktion hade det här varit en helt annan platta. Kanske borde Klarström släppa från sig sången och bara fokusera på gitarren? En starkare pipa skulle definitivt kunna lyfta materialet. Jag kommer med intresse att följa bandets utveckling, men i väntan på eventuella framtida storverk får GALLOWS END nöja sig med en sexa i betyg.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.