Annons

Overmaster - Madness of War (5)

Band: Overmaster
Titel: Madness of War
År: 2010
Bolag: Cruz del Sur Music
Betyg: 5/10

Recensent: Peter Lindgren

Gustavo ”Gus” Gabarro lämnade italienska WHITE SKULL efter sex år och fyra album med bandet. Med hjälp av folk ”kända” från bl.a. SKYLARK och HIGHLORD bildade han 2006 OVERMASTER. Detta har i sin tur resulterat i debutalstret ”Madness of War” som tyvärr inte är någon värst imponerande historia.

OVERMASTER tycks ha hämtat sin inspiration från både tysk heavy metal och diverse italienska kollegor. GRAVE DIGGER möter LABYRINTH, typ. På papperet låter en sån mix ganska intressant, men OVERMASTERs musik är på det stora hela tämligen medioker. Visst, ”Marble King” är en ganska trevlig öppningslåt, ”Revolution World” har en hyfsat stark refräng och de inledande riffen på ”Battle Prayer” är tuffa, men totalt sett är detta inte särskilt upphetsande. Största problemet är sången. ”Gus” imponerade inte i WHITE SKULL och gör det inte nu heller. Han låter väldigt ansträngd och blir jobbig att lyssna på i längden.

”Madness of War” är inte helt kass utan klarar i alla fall betyget godkänt, men är verkligen inte heller en skiva jag kan rekommendera. Det finns tusen andra plattor att kolla upp innan det är aktuellt att börja överväga ett inköp av OVERMASTERs debut.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.