Annons

Stormzone - Death Dealer (6)

Band: Stormzone
Titel: Death Dealer
År: 2010
Bolag: SPV/Steamhammer
Betyg:6 /10

Recensent: Peter Lindgren

Nordirländska STORMZONE debuterade 2007 med ”Caught in the Act”. Måste erkänna att den gått mig helt förbi, men enligt pressreleasen ska förstlingsverket vara en hårdrockskiva medan nya och andra plattan ”Death Dealer” är mer aggressiv och metallisk. ”Death Dealer” låter i vilket fall som helst väldigt brittisk. Tänk IRON MAIDEN under 80-talet och krydda med SAXON och riktigt tidiga DEF LEPPARD, så bör ni få en någorlunda uppfattning om vad STORMZONE och ”Death Dealer” handlar om.

Efter första lyssningen tyckte jag ”Death Dealer” lät ganska tråkig, men den har tagit sig allteftersom. För varje varv poppar det upp en ny låt som man tidigare inte insett hur bra den egentligen är. Mest omedelbar är refrängstarka ”The Memory Never Dies”, men som sagt finns det många växare. Den starkt IRON MAIDEN-doftande ”The Greatest Sacrifice” är bara ett exempel.

STORMZONE är helt klart en trevlig ny bekantskap och ”Death Dealer” fungerar absolut som god underhållning för stunden. Men om man börjar tänka efter och jämför med andra band/skivor, så inser man ganska snabbt att STORMZONE inte på något sätt höjer sig över mängden och att ”Death Dealer” knappast kommer att sätta några större avtryck i det långa loppet.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.