Annons

Pretty Wild - All The Way (EP)

Band: Pretty Wild 
Titel: All The Way (EP)
År: 2009
Bolag: Swedmetal
Betyg: 8/10

Recensent: Johan Hagengren

Malmöbandet PRETTY WILD bildades 2006 och kommer att släppa sin debut senare i år, till dess får vi hålla till godo med den här EP:n. Bandet har trots sin ringa ålder hunnit med både en europaturné och spelat på legendariska hak som The Roxy och Whiskey A Go Go i Los Angeles, precis som de sleazelegender bandet troligtvis är uppvuxna på.

Bandets styrka ligger i välspelade och riktigt catchiga låtar. De så viktiga refrängerna finns där och man förmedlar en skön känsla, som en sommarfest nere på Venice Beach ungefär.
Riviga titelspåret "All The Way" visar med all önskvärdhet att grabbarna kommer att vara en kraft att räkna med i framtiden. Med stämmor, kanonrefränger och välspelade gitarrsolon gör bandet klart att de har en given plats i den numera smått överbefolkade sleazedjungeln.

Vi blir serverade sex originallåtar och därefter en alternativ mixning samt en liveversion av "Let The Good Times Roll" respektive "Dangerous".
Summa summarum: Det här är riktigt bra och ökar förväntningarna inför fullängdaren som kommer senare i år. Presterar bara bandet någorlunda jämt så kommer det att bli en kandidat till årets skiva.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.