Annons

Mely - Portrait of a Porcelain Doll (5)

Band: Mely
Titel: Portrait of a Porcelain Doll
År: 2009
Bolag: Silverwolf Productions
Betyg: 5/10

Recensent: Tomas Lagerlöf

Det var det gemensamma intresset av att göra musik som förde medlemmarna i MELY samman för tio år sedan. Och precis som namnet antyder kom melankoli att bli en viktig beståndsdel i gruppens musik. "Portrait of a Porcelain Doll" är österrikarnas fjärde skiva sedan starten. Musiken beskrivs bäst som en melodisk metal av gotiskt snitt. Inte oävet, ej heller nydanande.

Inledande "Of Doubts and Fears" och tunga "Grown for Doom" visar att MELY är något att räkna med, och "Hell Low" håller bra standard, mycket tack vare sin smittande refräng. Bäst blir det dock i avslutande "My Addiction", den enda låten som framkallar viss nerv. Tankarna förs där till sentida TIAMAT och PARADISE LOST. Med fler låtar av den kalibern hade "Portrait of a Porcelain Doll" blivit något att minnas. Nu framstår den mest som en okej platta som sällan lyckas gripa tag, sitt ödesmättade anslag till trots.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.