Annons

Demonical - Hellsworn (7)

Band: Demonical
Titel: Hellsworn
År: 2009
Bolag: Cyclone Empire
Betyg: 7/10

Recensent: Tomas Lagerlöf

Det är 90-talsdöds i 2000-talstappning som står på menyn när Stockholm-Avesta-combon DEMONICAL avtäcker sin andra fullängdare "Hellsworn". Med ett vackert omslag, signerat Costin Alex Chioreanu, ges en indikation om vad som komma skall. Det vill säga fulla ställ från början till slut, även om en och annan välbehövlig andningspaus hinns med på vägen. "Baptized in Fire" är en i det närmaste perfekt öppning som på sina knappa tre minuter banar väg för resterande material. Det har pratats om CENTINEX och GRAVE, men även ENTOMBED verkar ha inspirerat.

Med nio låtar på fyrtio minuter visar DEMONICAL att lagom är bäst. Åtminstone om man vill hålla kvar intresset hos lyssnaren (läs mig). Ur den aspekten är dödskvartetten ett föredöme. Men även sett till låtmaterialet. "Hellsworn" är, genrens konventioner till trots, en synnerligen varierad anrättning. Tysklandsflörten "Götter des Nordens", nämnda "Baptized in Fire" och "World Serpent" är tre bra exempel på en lyckad formel. Emellanåt blir det lite jämntjockt, men i stort fungerar DEMINICALs recept utmärkt.

Med "Hellsworn" levererar DEMONICAL en skön mangling. Det är hårt och aggressivt. Det är mörker och eld. Det är hin håle och ond bråd död. Det är vackert.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.