Annons

Nasty Idols - Boys Town (8)

Band: Nasty Idols
Titel: Boys Town
År: 2009
Bolag: Metal Heaven
Betyg: 8/10

Recensent: Johan Hagengren

När NASTY IDOLS återvänder gör de det med besked! Sveriges mesta Sleazelegender, EASY ACTION får ursäkta, ger här bevis på att de fortfarande är lika vitala, ungdomligt uppkäftiga och ja... kåta som förut.

Plattan öppnar med en rak och enkel rockdänga i form av "Rock Out", inga krångligheter här inte. Enkelt, hårt men stundtals lite för simpelt för min smak. Det efterföljande titelspåret "Boys Town" är däremot kanonskönt! Ett svängigt riff och sköna licks signerade Peter Espinoza. Bandet fortsätter med en rad grymma styrkeuppvisningar och en sak är då säker, man har verkligen aldrig tråkigt.
Termen "förfestmusik" kanske ter sig en aning sliten i sleazesammanhang men det är just vad NASTY IDOLS lyckats frambringa, återigen. Den här plattan ska åtnjutas med en, eller flera kalla i näven.

Alla sådana här skivor ska enligt mitt tycke inkludera åtminstone en ballad, för det första för att de bryter av skönt mot de mer fartiga låtarna och för det andra för att den här typen av band gör de bästa balladerna. På "Boys Town" blir vi serverade två, "Nite Like This" och "It Ain´t Easy". Andy Pierce riviga stämma gör dessutom att de lugnare partierna aldrig övergår till att bli för sockersöta.

Så tacka gudarna för att Andy åter spelar in nytt med NASTY IDOLS för det här är tusen gånger bättre än hans UNITED ENEMIES!
Nu ångrar jag inte den nyinköpta turné t-shirten från 2006 som jag införskaffade på Sweden Rock Festival, det här är ett band jag gärna bär på bröstet!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.