Annons

Vanity BLVD - Rock'n'roll Overdose (7)

Band: Vanity BLVD
Titel: Rock'n'roll Overdose
År: 2008
Bolag: Gain
Betyg: 7/10

Recensent: Johan Hagengren

Så kommer här ännu ett band som tycker att hårdrock gjordes bäst på det glammiga 80-talet. Svenska VANITY BLVD från Avesta upptäcktes av Ryan Roxie (Alice Cooper) och Chris Laney, mannen bakom bland andra EUROPE och CRAZY LIXX och släpper härmed sin debutskiva. Det kunde absolut låta sämre än så här.

Något som gör att bandet sticker ut lite från konkurrenterna är det faktum att de inhyser en kvinnlig sångare i form av Cindi, som har en helt ok röst men som däremot inte alltför ofta tar ut svängarna eller klättrar högre på tonskalan.

Hur som helst är det här en mer än hyfsad debut. Säkerligen har Chris Laney plockat och ändrat lite i låtarna för på den här plattan finns det hitar. Inledande "Talk Of The Town" är en riktig kanonöppnare med ett bra driv och en smittande refräng. "4 The Love Of Rock N Roll" är en svängig rackare som sätter sig direkt och liksom alla bra sleazeplattor har de också inkluderat en ballad, "Come Dance With Me" fungerar som ett skönt avbrott.

Bandets styrka ligger i de välkomponerade låtarna och de snygga harmonierna. Jag skulle som sagt däremot gärna höra Cindi ta ut svängarna mer på sången. Hon har en fin röst men tar ofta det säkra före det osäkra och det är sällan hon går särskilt högt. Det gör att låtarna förlorar i rivighet och styrka och till nästa fullängdare skulle jag gärna se att hon filar på det.
Men i det stora hela står sig VANITY BLVD starka mot många andra av sina genrekollegor som visat sina sprayade hårmanar på sistone, och betygsåttan är farligt nära.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.