Annons

Saxon - Into the Labyrinth (7)

Band: Saxon
Titel: Into the Labyrinth
År: 2009
Bolag: SPV
Betyg: 7/10

Recensent: Fia Davidsson

Det är nästan så att glädjetårar rinner nerför de vintertorra rosenröda kinderna. SAXON tillhör den numera brokiga och fåtaliga skara av band som har hängt med skivsamlingen sedan sandlådetiden. Medan METALLICA söker sig vilse i för gamla resväskor, och AC/DC - trots försök till förändring - kör på i samma nötta spår, så överraskar SAXON mig fortfarande positivt. Nog för att Hetfield och Johnson med respektive fortfarande presterar bra musik, men "Into the Labyrinth" var ensam bland nysläppen om att skänka leende på läpparna samt en och annan nacknickning.
Inte för att engelsmännen överraskar i bemärkelsen att vara nytänkande och skapa oförglömliga brottarhits, nej nej. Fallet är snarare att de överrumplar en genom att fortfarande låta så snuskigt pigga och"moderna? Fel ord kanske, men Biff och boyzen har gjort den bästa plattan på flera år och känns absolut helt rätt just nu. "Battalions of Steel" är en härlig kickstart som mynnar ut i en av undertecknads favoriter i kategorin försenad julklapp. Lite hårdare, lite vassare och samtidigt lite bluesigt skönare.


Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.