Annons

Tribulation - The Horror (8)

Band: Tribulation
Titel: The Horror
År: 2009
Bolag: Pulverised
Betyg: 8/10

Recensent: Tomas Lagerlöf

Satan och Döden möts på gorefilmfestival och tycke uppstår. De beslutar sig för att ta över några unga pojkars själar och spela musik. Resultatet? TRIBULATIONs "The Horror", en resa tillbaka till svunna tider. Men där gammal skåpmat stöpts om i ny skepnad, formad med sådan finess att det är omöjligt att inte ryckas med i dödsdansen. Arvikasönernas ostyriga tonkonster frambringas med sällan skådad skärpa, där lika delar stringens och pondus håller ihop ramverket. Och sina många infall till trots känns "The Horror" ändock som en enhet.

Musiken pendlar mellan brottartungt och reptilsnabbt, där Jakob Johanssons skinnpiskande och gitarrernas kvidande toner fullkomligt trasar sönder kropp och själ. Lägg där till ett kraftfullt basspel och en röst som hämtad ur avgrunden. Johannes Anderssons blasfemiska och gutturala läten lämnar ingen oberörd. Att försöka lyfta ut någon specifik låt är i det närmaste omöjligt, då allt låter bra, men "Curse of Resurrection" är stämningsfull och "Sacrilegius Darkness" svänger något fruktansvärt.

Med de dryga trettio minuterna av skön mangling som "The Horror" bjuder på sätter TRIBULATION en gång för alla Arvika på kartan. Gott så.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.