Annons

Wolf - Ravenous (5)

Band: Wolf
Titel: Ravenous
År: 2009
Bolag: Century Media
Betyg: 5/10

Recensent: Niklas Olausson

"Pure Heavy Fucking Metal!" basunerar WOLF ut via sin officiella myspace i ett försök att redogöra för innehållet i sitt senaste studiovax, "Ravenous", och jag vill påstå att det är en tämligen träffande beskrivning. Precis som på föregående giv följer nämligen Örebrokvartetten tungmetallens ABC till punkt och pricka och lämnar inget utrymme för onödiga krusiduller eller musikaliska utsvävningar.

WOLFs konservativa koncept gör att de har mycket vunnet på förhand då igenkänningsfaktorn är hög, men samtidigt krävs ett urstarkt låtmaterial för att undvika att förpassas till genrens periferi. Beklagligt nog känns låtarna på "Ravenous" föga inspirerande. Visst, det är habilt på alla sätt och vis, men magin från "Evil Star" (2004) och "The Black Flame" (2006) lyser med sin frånvaro. Det är med andra ord en trött varg som gör sig till känna och då hjälper det inte att "Ravenous" är pure, heavy och fucking, speciellt rolig är den nämligen inte.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.