Annons

Nickelback - Dark Horse (7)

Band: Nickelback
Titel: Dark Horse
År: 2008
Bolag: Roadrunner Records
Betyg: 7/10

Recensent: Fia Davidsson

Pow! Knockad redan i första ronden, fullständigt oförberedd. Vad fan är det här, är det verkligen NICKELBACK? Jo, rösten går ju inte att ta miste på.
"Dark Horse" är en fet höger rakt i nyllet för undertecknad, som aldrig har insett storheten i pojkarna Kroeger och deras lekkamrater. Förstaspåret "Something In Your Mouth" måste tyda på lösflygande tänder i käften efter knockouten. Ljudbilden är lika gräddigt smarrig och tjock som jultomten, och jag är såld innan skivan ens rullat till sönderspelade radiodängan "Gotta Be Somebody".
NICKELBACK har i mina öron fram till dagens dato varit en jävla mesgrupp som ägnat sig åt sömnig kommersiell skitrock (om det ens får kallas det?) bakat enligt amerikanska storkokboken. Chad Kroeger var en i mängden av sångare som klunkat för många Jack Daniels-flaskor i tron om att en hes rivjärnsröst säkrar segern.
Fullt ut släpper de dock inte tyglarna, vilket är ledsamt. Bäst hade skivan varit om de fortsatt med råspankandet från start till mål, utan dessa romantiska pauser. En aning enformigt måhända, men (ex-)nördarna NICKELBACK har hittat staken och är bäst när de är som hårdast.
Bortsett från sömnpiller som "Never Gonna Be Alone" (då du passar på att gå iväg för att värma glögg) och "If Today Was Your Last Day" (under vilken du nallar en knäck i godisskålen) är det här en mycket angemän överraskning i årets julsäck!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.