Annons

Voodoo Circle - Voodoo Circle (6)

Band: Voodoo Circle
Titel: Voodoo Circle
År: 2008
Bolag: AFM Records
Betyg: 6/10

Recensent: Fia Davidsson

På pappret ser det helt fantastiskt ut. Ett knytkalas med godbitar som David Readman (PINK CREAM 69), musiker från välkända grupper som SILENT FORCE och PRIMAL FEAR samt en produktförklaring som utlovar musik i samma anda som PURPLE, SABBATH, WHITESNAKE och RAINBOW.
Visst låter det lite för bra för att vara sant, och så är även fallet. Ju bättre (läs fjäskigare) promotion-text, desto sämre skiva. Vanligtvis. Rätt så självklart kanske, för de som kan sin sak behöver inte slicka röv för att kränga exemplar.
Berikad med den erfarenheten blev jag därför inte direkt besviken. Med Readman på sång och gästartister från bland annat tidigare nämna band vore det närmast ett fenomen att misslyckas.
Den självbetitlade debuten bjussar på sköna beats och stundtals medryckande slingor, men mer än så blir det inte. Potential finns och säkert växer albumet efter ett par live-glimtar och genomlyssningar, men än så länge passerar VOODOO CIRCLE föga märkbart likt en mild vinterförkylning.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.