Annons

Unearth - The March (8)

Band: Unearth
Titel: The March
År: 2008
Bolag: Metal Blade Records
Betyg: 8/10
 
Recensent: Tobias Nyberg

UNEARTH är ett energiknippe som lever på total och kompromisslös attack. Så har det sett ut sedan debuten "The Oncoming Storm" och inte mycket har förändrats sedan dess. Nya "The March" är föga förvånande en kraftfull urladdning levererad i ett furiöst tempo, väl kompletterad av en mastig tyngd.
 
Likt ett mullrande åskväder sköljer UNEARTH över lyssnaren. Inledande trion "My Will Be Done", "Hail the Shrine" och "Crow Killer" knockar sin omgivning med brutal ackuratess. Bandets välljudande blandning av hardcore, thrash och IN FLAMES-doftande melodier är tät och vass. Dessutom finns en dynamik och en variation insprängd i amerikanernas aggressiva ljudmatta. Buz McGraths gitarrharmonier är effektfulla och får på "The March" spela en större roll än tidigare. Ren råstyrka och behagliga melodier utgör tillsammans med karaktäristiska tempoväxlingar och mäktiga crescendon en imponerande maskin vars muskulösa sväng gör det svårt att sitta oberörd.
 
"We Are Not Anonymous" bör vara självskriven live, likaså titelspåret vars avslutande del är smått fantastisk. Smått rockiga "The Chosen" svänger skönt och bär på viss hitpotential, men som helhet är "The March" en stark enhet där varje spår är del av ett sammanhang. UNEARTH verkar inom sina givna ramar och man vet vad man får.
Förutsägbart, visst, men framför allt imponerande kompetent och själfullt uppriktigt.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.