Annons

U.D.O. - Mastercutor (6)

Band: U.D.O.
Titel: Mastercutor
År: 2007
Bolag: AFM
Betyg: 6/10

Recensent: Magnus Gustafsson

Dags att dra på sig kamouflagebyxorna, kängorna och blondera håret. Tysken är tillbaka. Udo Dirkschneider alltså. En av heavy metals trognaste soldater som varit i tjänst och bevakat murarna sedan tidig 70-tal då han startade ACCEPT. Sedan dess har Udo funnits där i vakttornet.

"Mastercutor" är ett gediget hantverk precis som sina föregångare. Kanske aningen hårdare i sin prägling men alltjämt levererar U.D.O. heavy metal i sin renaste form. Musikalisk utveckling? Nä inte direkt. Varierat? Nej kanske inte. Bra? Absolut. Funkar det? Självklart!

Här finns ett par klockrena allsångsdängor som "Master of Disaster" och "The Wrong Side of Midnight" och ett antal mer eller mindre bra låtar av klassiskt snitt. Som jag antydde ovan så blir man inte besviken men heller inte direkt fuktig i nämnda kamouflagebrallor av upphetsning. Snarare är detta en vanlig dag i skyttegraven för en av genrens trognaste befälhavare. Och det känns på något sätt väldigt tryggt ändå!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.