Annons

Danzig - The Lost Tracks of Danzig (7)

Band: Danzig
Titel: The Lost Tracks of Danzig
År: 2007
Bolag: AFM
Betyg: 7/10

Recensent: Magnus Gustafsson

Glenn Danzig är en riktig tjurskalle sägs det. Envis, egen och enveten. Men utan honom skulle vi aldrig haft band som SAMHAIN och MISFITS att glädjas åt. Och naturligtvis inte heller DANZIG. Synonymt med mörk bluesbaserad hårdrock har DANZIG släppt plattor sedan 1988 och som de flesta vet är de fyra första skivorna obligatorisk lyssning för den som vill veta något om hårdrock. Sen gick Glenn in i industrilandskapet och var vilse i många år tills den senaste plattan "Circle of Snakes" kom 2004.

Nu har den lille mannen med den stora rösten samlat ihop en dubbelutgåva med spår som av olika anledningar inte kommit med på skivorna eller bara funnits tillgängliga på b-sidor och på olika soundtracks. En kulturgärning naturligtvis om än lite splittrad.

För inte helt oväntat så börjar det på topp och dalar sedan rakt ner ju närmare de senare plattorna man kommer. Bäst är låtarna som gjordes av den första upplagan av bandet. Det är organiskt, jordnära, svettigt och fantastiskt bra. Lyssna bara på "Angel of the Seventh Dawn" eller BLACK SABBATH-doftande "Satans Crucifixion" och den fantastiska "When Death Had No Name" som egentligen skulle varit med på "Danzig II: Lucifuge". Men efter 1994 så dippar det rejält i materialet precis som väntat. De industripräglade åren når inte på långa vägar upp till samma nivå. Så det är den första plattan i denna samlig som står för värdet med denna utgivning. Och det är den som ger det relativt höga betyget.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.