Annons

Allen/Lande - The Revenge (8)

Band: Allen/Lande
Titel: The Revenge
År: 2007
Bolag: Frontiers
Betyg: 8/10

Recensent: Peter Lindgren

ALLEN/LANDE är en kollaboration mellan de extraordinära sångarna Russell Allen (SYMPHONY X) och Jörn Lande (JORN, MASTERPLAN, MILLENIUM, ARK m.fl.). Resultatet av duons första samarbete "The Battle" (2005) blev en stor succé och därför är det föga förvånande att en uppföljare i form av "The Revenge" nu nått oss.

Den som hört "The Battle" vet vad som väntar, då "The Revenge" följer i samma spår. Låtskrivaren, svenske gitarristen Magnus Karlsson (LAST TRIBE), har inte ändrat på det vinnande konceptet och det har han gjort rätt i. Varför laga något som inte är trasigt? Vi bjuds på 12 mer eller mindre kanonbra låtar. Har ruggigt svårt att välja favoritlåt, vilket i detta fall bara ska ses som positivt, men "Wake Up Call" och "Under the Waves" är med sina klockrena refränger inte sämst i alla fall. Starka refränger är i vilket fall som helst något det kryllar av på "The Revenge" och även om jag älskade "The Battle" är jag beredd att utnämna "The Revenge" som något bättre och det säger en hel del.

Om jag då ska gå in lite på hur det låter, så handlar det om extremt lättlyssnad och mycket välspelad melodiös metal där vackra melodislingor och tunga riff blandas med, som jag redan varit inne på, klistriga refränger. Med tanke på vilka som sjunger behöver jag knappast påpeka att sången är fenomenal. Att både Allen och Lande är sångare i absolut toppklass är ingen åsikt, det är fakta. Man hör inte så mycket av Allens huvudband, de lite mer progressiva SYMPHONY X, i det här. Det här är mycket rakare och mindre tillkrånglad musik. Däremot är det lätt att associera till Landes tidigare verk. Om ni tänker JORNs hårdare sida alt. MASTERPLANs mjukare sida har ni en ganska bra bild av hur ALLEN/LANDE låter.

Slutord: Bra som fan och jag hoppas verkligen på ett fortsatt samarbete och minst en skiva till!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.