Annons

Karensdag - Ett par jävla dar (5)

Band: Karensdag
Titel: Ett par jävla dar
År: 2007
Bolag: Stuka Sound
Betyg: 5/10

Recensent: Peter Gustavsson

Ibland är det skönt att band som KARENSDAG finns. Skönt att man i Värmland kan hitta ett band som inte tar allting på för stort allvar. Världen behöver inte räddas, draken skiter vi i, död, missär, våld och George Bush finns inte i KARENSDAGs värld. I KARENSDAGs värld är det den korkade chefen som är fienden. Och apati och problemet med för dåligt betalt, taskiga grannungar och en trött jävla kardan.

Musiken i sig är rensig och för tankarna till tidig thrash i den amerikanska skolan och lite plojande från ett visst tyskt bier metal-band. Så långt är allt väl. Titlar som "Onger te å klättre på tak", "En trött jävla kardan" och stiliga black metal-parodin "Tjockt på Bergvik" är fullgod underhållning och förser folk med goda skratt i samma stil som SPORTLOV en gång gjorde.
I längden är dock KARENSDAG mer ett befriande inslag i vardagen än en fullgod thrashgigant. Några låtar kommer förmodligen stanna kvar i stereon en stund till. Men förmodligen mer hamna i min godkända hög av skivor som sätts på lite då och då.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.