Annons

Slowlife - What You Fear Is What You Get (4)

Band: Slowlife
Titel: What You Fear Is What You Get
År: 2006
Bolag: Worston Records
Betyg: 4/10

Recensent: Björn Larsson

Stockholms SLOWLIFE har, likt den riktigt jävla irriterande CRAZY FROG, rönt stora framgångar på nätet. Bandet har nämligen haft mer än 25000 nedladdningar på mp3.com. Nu har bandet släppt sin debut, "What You Fear Is What You Get".

Om THE HAUNTED och RAISED FIST skulle spendera en natt tillsammans på Scandic Hotel för att sedan yngla av sig, så skulle barnet heta SLOWLIFE. Tyvärr skulle inte avkomman ärva alla de kvalitativa gener som dess föräldrar innehar. För problemen med "What You Fear Is What You Get" är många. Det känns genomgående som ett band som vill spela tuff metal, men inte riktigt vet hur man sätter ihop bra låtar. Riffen har man hört förut och vissa partier känns mest beklagliga. Det är inte uselt, men det är heller inte bra. Det bästa med SLOWLIFEs musik är faktiskt texterna, som har den substans som är helt utebliven i musiken. Ibland får man dock till det, som i större delen av "The Clown", men i trötta "Breakdown" faller man efter den spänning som byggts upp.

Nä, antingen ger ni bort Kristoffer Österman (sång) till ett riktigt bra hardcore-gäng, eller så jobbar ni fram en ny formula som fungerar för er. Den tekniskt spelmässiga biten är det trots allt inga som helst fel på.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.