Annons

Birdflesh - Mongo Musicale (8)

Band: Birdflesh
Titel: Mongo Musicale
År: 2006
Bolag: Dental Records
Betyg: 8/10

Recensent: Björn Larsson

BIRDFLESH skojar vidare i "Mongo Musicale", vilket blir den tredje fullängdsreleasen i raden för ett av Sveriges mest skojfriska rockgäng. För er som inte lyssnar på ball musik, så kan jag informera om att efter NASUM kommer BIRDFLESH (tillsammans med REGURGITATE). Det handlar alltså om vansinnig grindcore, dock med en god portion variation och humor. Vem kan hålla sig från att dra på smilbanden när man läser titlar som "Mongoloid Wannabe", "Crocophile", "Handicapitation" eller "Moonwalk Massacre"? Förutom vissa av mina ökensköten till lärarstuderande kollegor är det garanterat inte många.

Den provokativa humorn är dock endast en aspekt av BIRDFLESH, för bakom fasaden av infantil lyteskomik döljer sig riktigt kvalitativ metal. Det SLAYER-doftande öppningsspåret, tillika titelspåret, är en kanonfet öppning för plattan som sedan strömmar över till topnotch-manglande "Wigdestroyer". Tvåtaktsinfernot "Arabian Jesus" är en välkommen växeländring och någon monoton känsla finns inte att tala om, något som vissa av gruppens kollegor borde ta lärdom av.

Den här mongomusikalen lämnar inte mycket att önska för er som gillar bandets tidigare plattor. Vi snackar råmangel, punk och mosh i en smältdeg som är mjölad med en produktion fetare än John Goodman.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.