Annons

In Flames - Come Clarity (8)

Band: In Flames
Titel: Come Clarity 
År: 2006
Bolag: Nuclear Blast
Betyg: 8/10

Recensent: Peter Gustavsson

IN FLAMES har fått ustå massiv kritik från de egna leden sedan de fick ett kommersiellt genombrott med "Reroute to Remain". Sedan dess har det gapats om "posers, sellouts och fjortismetal". Efterföljande "Soundtrack To Your Escape" gjorde inte saken bättre. "Hårdrockare" ser sällan med blida ögon på band som utvecklas och får support från andra än just dem.

Därför är det skönt att man med "Come Clarity" förmodligen lyckas göra samtliga nöjda. Man bevisar nämligen att det går att ta ett steg bakåt med ena benet och ett framåt med det andra. IN FLAMES har tagit tillbaka sina starkaste ingredienser som till viss del försvann på både "Reroute to Remain" och "Soundtrack To Your Escape", nämligen melodierna och intensiteten. Redan i inledande "Take This Life" presenteras just dessa. Grymt meckigt intro och en skönt svängande refräng. Välkommen tillbaks!
"Come Clarity" är om inte IN FLAMES bästa platta så nog en platta som placerar sig riktigt högt i rankningen.
Med titlar som "Take This Life", "Versus Terminus" eller grymt snygga "Crawl Through Knives" lär man väl äntligen täppa till käften en gång för alla på dem som skrikit om sellouts.

Underbar början på 2006!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.