Annons

Wolfcry - Warfair (7)

Band: Wolfcry
Titel: Warfair
År: 2005
Bolag: Black Lotus Records
Betyg: 7/10

Recensent: Peter Lindgren

De få grekiska band som man hör brukar sällan eller aldrig lämna något djupare intryck. När jag såg att de för mig helt okända WOLFCRY kom från Grekland blev jag automatiskt skeptisk. Nu ett antal genomlyssningar senare kan jag konstatera att min negativa inställning var obefogad. WOLFCRYs tredje fullängdare är faktiskt klart värd en chans.

WOLFCRYs musik kan enkelt beskrivas som heavy/power metal, men det är mer heavy än power. Det är väl främst keyboarden som gör att man associerar till power metal ibland. En låt bryter dock detta mönster och det är den stenhårda "6 Must Die" som snarare kan jämföras med ICED EARTHs mest brutala stunder.

"Warfair" är en lättsmält historia. Det är inga krusiduller, utan enkelt, rakt och basic. Skivan når kanske aldrig några högre höjder, men samtidigt är det väldigt stabilt. Det finns inga låtar som känns som direkt utfyllnad, vilket får ses som ett friskhetstecken. Ofta hittar man mina favoritlåtar bland de snabbare, men WOLFCRY låter faktiskt bäst när de drar ner på tempot som i "Honored Expedition" och den episka "The Pledge". "Warfair" är inget mästerverk, men det är en klart bra platta. Om du köper 10 skivor per år kanske inte WOLFCRY är nåt att ha, men för dig som köper 50 och gillar genren kan det vara värt att kolla upp.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.