Annons

StormCrow - No Fear of Tomorrow (7)

Band: StormCrow
Titel: No Fear of Tomorrow
År: 2005
Bolag: Edgerunner Music
Betyg: 7/10

Recensent: Peter Lindgren

Efter tre demos har Norrköpingsbaserade STORMCROW fått ett skivkontrakt med lilla Edgerunner Music (Norge). Ett kontrakt som inte är helt oberättigat. Bandet beskrivs i pressreleasen som "melodic swedish heavy metal". Att det är melodiöst och svenskt köper jag rakt av, men om man som jag associerar heavy metal med band som IRON MAIDEN, JUDAS PRIEST och MANOWAR känns det där med heavy metal något malplacerat. Det är dock svårt att genrebestämma STORMCROW eftersom materialet är så himla varierat. De hårdare spåren för tankarna till band som HELLOWEEN, GAMMA RAY och ibland TAD MOROSE, andra spår får mig att tänka på svensk 80-tals hårdrock typ TREAT och GLORY medan en låt som "Down to the River" doftar WHITESNAKE.

Själv går jag främst igång på de snabba och refrängstarka "Million Miles" och "Dr X in Wonderland" som är två kanonspår. Bakom dem finns ytterligare ett knippe starka låtar. Man kan säga att drygt halva skivan är riktigt bra. Även om det inte finns några direkt svaga spår, så håller det tyvärr inte ända fram och det hela känns något splittrat. Den bättre halvan är dock tillräckligt bra för att sjuan ska vara motiverad. Till sist vill jag framhålla den enormt duktige sångaren Anders Hjärtström. Vilken pipa! Läste på bandets hemsida att hans förebilder heter Coverdale, Lande, Kiske och Tate. Faktum är att han inte är så långt efter själv...

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.