Annons

Highland Glory - Forever Endeavour (8)

Band: Highland Glory
Titel: Forever Endeavour
År: 2005
Bolag: Massacre Records
Betyg: 8/10

Recensent: Peter Lindgren

Norska HIGHLAND GLORY reste sig som Fenix ur askan ur bandet PHOENIX RIZING. 2002 släpptes debuten "From the Cradle to the Brave" som gått mig förbi, men som kanske borde kollas upp eftersom nya och andra skivan "Forever Endeavour" (de verkar gilla att leka med ord") är en trevlig bekantskap.

HIGHLAND GLORY bjuder på tämligen traditionell power metal, men de är verkligen inte något dussinband. Låtar som det snabba öppningsspåret "Spirit of Salvation", "Break the Silence" och "Mindgame Masquerade" är högklassig power metal. Det bästa med bandet är kanske ändå att de kan variera sig och att det ändå låter väldigt bra hela tiden. Den lugna "Somewhere", tunga "Surreality" och det mångfacetterade titelspåret är starka kort även de. Nu har jag snart nämnt alla låtar på skivan, men faktum är att jag skulle kunna göra det. De övriga låtarna håller de med, inte minst är refrängen på den avslutande åttaminutaren "Demon of Damnation" väldigt läcker. Även om det finns en del toppar, främst "Spirit of Salvation", är det den höga lägstanivån som är den stora styrkan. Det här känns helgjutet.

Som kuriosa kan nämnas att denna promo innehåller tre bonuslåtar, "Wild Child" (W.A.S.P.), "Love Gun" (Kiss) och "The Trooper" (Iron Maiden). Känns mer kul än nödvändigt. Dels för att låtarna duger gott i original, men framför allt kan HIGHLAND GLORY utan problem stå på egna ben.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.