Annons

Face Down - The Will to Power (9)

Band: Face Down
Titel: The Will to Power
År: 2005
Bolag: Black Lodge
Betyg: 8/10

Recensent: Björn Larsson

Att presentera FACE DOWN känns onödigt. Behöver jag ens nämna att bandet har anknytningar till storheter som THE HAUNTED, CONSTRUCDEAD, TERROR 2000 & GENERAL SURGERY? Nä, jag tänkte väl det. I och för sig skulle jag kunna sitta här och påstå att jag hade full koll på det, men nu har jag ett litet brev från bolaget Black Lodge som bekräftar detta. Att herr Aro hoppade av THE HAUNTED-skutan visste jag däremot utan fusklapp och att FACE DOWN var hans tidigare skötebarn hade jag också järnkoll på.
Ok ok. Nu är det slut på nördandet och dags att snacka hårdrocksmusik.

"The Will to Power" är FACE DOWNs come back-alster. Det måste kännas otroligt skönt för grabbarna att återkomma till metalscenen med en så här potent platta i skjortärmen, för "The Will to Power" är en solklar betongkrossare.
Marco Aro sjunger bättre än någonsin och hela skivan känns otroligt spontan från början till slut. Allting faller sig naturligt och aggressiviteten sitter där som ett smäck.
Det känns så otvingat och lekfullt att man stundtals funderar på om grabbarna legat på spa de senaste åren. Av alla trötta comebacker vi fått höra på senare tiden så är FACE DOWNs revansch en uppfriskande uppvisning i fläskrens och blytyngd och det är bara att lyfta på hatten. Släng på "Drained", "Blood Tiles" och "War Hog" så förstår ni precis vad jag menar. Otippat och förbannat skoj!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.