Annons

Krisiun - Forged in Fury (6)

Band: Krisiun
Titel: Forged in Fury
År: 2015
Bolag: Century Media Records
Betyg: 6/10

Recensent: Henric Ivarsson

Har du lyssnat på något av de tre, fyra senaste albumen av KRISIUN vet du vad som väntar. Det vankas kött och potatis-döds med lite grind, lite dubbelkagge och en hel del E-strängstugg. På deras tionde fullängdare tar de det säkra före det osäkra och bjuder inte på några överraskningar utan kör på i samma gamla hjulspår.

De brasilianska bröderna bus verkar här lite tröttare än vanligt, vissa låtar känns som att de spelas i sirap trots att det går undan och sången är inte lika kraftfull som den kan vara. Det är välspelat och tight men det hela känns lite för rutinmässigt. Som tur är glimmar det till i låtar som ”Burning the Heretic”, ”Oracle of the Ungod och ”Timeless Starvation”.

Det ultrarens som var deras signum tidigare i karriären ser vi inte så mycket av längre. Nu är det mer BOLT THROWER-gung och det kan vara nog så bra men slänger man på KRISIUN så vill man bli nakenblästrad så det svider i skinnet, inte sitta förnöjt och vicka i takt med stortån. Visst kan man mysa till ”Forged in Fury” med ett par, tre flaskor malt men är man ute efter kaos och satansdyrkan rekommenderar jag istället en hela absint och ”Black Force Domain”.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.