Annons

Year Of The Goat - The Unspeakable (7)

Band: Year Of The Goat
Titel: The Unspeakable
År: 2015
Bolag: Napalm Records
Betyg: 7/10

Recensent: Tomas Lagerlöf

Länge var det förbehållet black metal-genren att lovsjunga hin håles lov, men djärva förkunnare har sökt andra vägar för att sprida ”ondskans evangelium”. Norrköpings YEAR OF THE GOAT visade redan på debut-epn ”Lucem Ferre” att ljuset minsann går att bekämpa med smeksamma, förföriska toner. På sin andra fullängdare, ”The Unspeakable”, är övertygelsen lika stark.

Inledningsvis bjuder östgötarna visst motstånd då anföringsspåret ”All He Has Read” klockar in på närmare tretton minuter - lyckligtvis tretton välarrangerade sådana där mystiska väsanden varvas med aggressiva riff och skira toner. Med melodin i centrum bjuds därefter ytterligare åtta låtar som ekar av BLUE ÖYSTER CULT-harmonier, WISHBONE ASH-gitarrer, AOR-körer, gotisk rock och progressiva undertoner. ”The Unspeakable” är således ett album med många ansikten som ändå känns förvånansvärt homogent.

Allt är emellertid inte perfekt. Liksom på föregångaren ”Angels’ Necropolis” är produktionen lite för polerad och ”The Emma” lyckas inte beröra fullt ut. Anmärkningarna till trots så har YEAR OF THE GOAT även denna gång skapat ett verk som är hypnotiskt och hänförande om vartannat.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.