Annons

Sonic Syndicate - Eden Fire (6)

Band: Sonic Syndicate
Titel: Eden Fire
År: 2005
Bolag: Pivotal
Betyg: 6/10

Recensent: Peter Gustavsson

Kollegan Ronnie Schmidt var det som tog hand om SONIC SYNDICATE:s förra släpp. Fast då handlade det om demon "Extinction" och bandet hette då FALLEN ANGELS.
Klart befogat namnbyte och ett klart befogat skivkontrakt. Dock kan jag inte låta bli att bli en aning kluven. Bandet levererar, sin unga ålder till trots, välspelad metal i stil med IN FLAMES anno 96-99. Klart köpvärt för fans av plattor som "Whoracle", "Clayman" och "Colony" alltså. Men... och här kommer ett men. Större delen av låtarna sticker inte på något sätt ut. Endast inledande "Jailbreak" och "Soulstone Splinter" har det där lilla extra som får en att dra på smilbanden ordentligt.

SONIC SYNDICATE har samma problem som många andra i samma genre. De kopierar originalen utan att för den sakens skull lägga till något större eget tänkande.
Visst är låtarna bra, men vad gör det när hundratals band spelat "samma" låtar flera gånger om innan. Detta till trots är "Eden Fire" en bra platta. Men jag vill ha ett tecken på eget tänkande innan jag till fullo kan ta till mig bandet.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.