Annons

The Old Dead Tree - The Perpetual Motion (6)

Band: The Old Dead Tree
Titel: The Perpetual Motion
År: 2005
Bolag: Season of Mist
Betyg: 6/10

Recensent: Anders Jacobsson


Med "The Perpetual Motion" har THE OLD DEAD TREE, med sin andra skiva, tagit sin ganska lättsmälta gotiska metall till en mer kommersiell nivå. Det står ganska klart att de vill nå ut till en bredare publik, men för goth-knarkare som undertecknad, så är jag inte riktigt nöjd. Visst är det riktigt bra men efter ett par lyssningar är det ändå inget direkt som dröjer sig kvar. THE OLD DEAD TREE har många bra riff som inger melankoliska och vackra stämningar, och jag tycker growlsången är riktigt schysst och plattan har en dynamik som stundtals är fantastisk. Men tyvärr så fattas något. 
Då bandets första platta "The Nameless Disease" kom ut så var jag klart positivt överraskad, även om jag kände att bandet saknade en viss substans och struktur. Dock så föreföll sig låtarna charmiga och snygga. På "The Perpetual Motion" så är såklart produktionen starkare och allt är mer välgjort, men någonstans har man glömt bort den extra kryddan som ger ett band det lilla extra. THE OLD DEAD TREE har nu blivit mest ett band i mängden.

Du som gillar det finska soundet i manifestationer som H.I.M. och CHARON, skulle säkert uppskatta det här. Fransmännen påminner även stundtals om semi-numetallarna i 23 SECONDS TO MARS; ett band som är bland de bättre i sin genre.
"The Perpetual Motion" är en bra platta men inte så mycket mer. Jag rekommenderar hellre gitarristen Nicolas Chevrollier:s underbart mörka sidoprojekt, MONOLITHE. Men lite guldkorn finns även att finna här, som "Out of Breath", "Unreleting" och "My Friends".

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.