Annons

Baltimoore - Fanatical (7)

Band: Baltimoore
Titel: Fanatical
År: 2005 
Bolag: Lion Music
Betyg: 7/10

Recensent: Tommy Silfvenius

Baltimore sägs vara säte för de grymmaste brotten i USA, men det är också säte för de grymmaste riffen around. I det senare fallet handlar det om bandet förstås, som stavas BALTIMOORE.
Redan när jag gjorde lumpen så upptäckte jag Björn Lodin och hans sångröst. Vill nämligen minnas att han sjöng i svenska SIX FEET UNDER, icke att förväxla med ett annat band som nu härjar under samma namn. Har också för mig att man hade en stor hit med låten "Candle in the Dark" eller nåt sånt. Nåja, det var i början på 80-talet och sedan dröjde det till 1987 innan BALTIMOORE såg dagens ljus. Det är ett tag sedan, och en del prominenta musiker har visat upp sig sedan starten. Några som backat Björn genom åren är Nikolo Kotzev och Ian Haugland. Dagens sättning är som följer; Mankan Sedenberg och Stefan Bergström, gitarr, Weine Johansson, bas, Hempo Hildén, trummor och så Björn då.

Trots att det hunnit rinna en del vatten under broarna sedan starten och trender har kommit och gått, så står BALTIMOORE fortfarande för riffbaserad rå rock´n´roll.
Möjligen att den här plattan är lite långsammare och bluesigare än deras förra. Det är en torr produktion som låter rätt mycket tidiga AC/DC faktiskt. Det är ju inte det sämsta direkt.
Som vanligt när det gäller det här bandet så är det en helgjuten platta utan dalar, men kanske också utan de allra högsta topparna. Min nummer ett är "My Number 1". Den osar AC/DC och inleds med ett grymt riff. Kanon helt enkelt! Några andra spår att nämna är "Give Me What You´ve Got", "You Touch Me and I`m Healing" och tunga "Kiss Me".

Björn vill att skivan ska spelas högt, och jag kan bara hålla med. Sån här musik SKA kännas! Testa själva.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.