Annons

Dirty Passion - Dirty Passion (7)

Band: Dirty Passion
Titel: Dirty Passion
År: 2015
Bolag: Denominaiton
Betyg: 7/10

Recensent: Stefan Lejon

Sverige är i mina öron världsledande inom klassisk sleaze av idag. Band som CRASHDIET, HARDCORE SUPERSTAR och CRAZY LIXX har sedan tidigare bevisat att svensk sleaze rent kvalitetsmässigt ofta tangerar det som en gång föddes i knarkarkvartarna på Sunset Strip. Malmöiterna i DIRTY PASSION är inga nykomlingar de heller. Detta självbetitlade album är bandets tredje i raden och ännu ett ordentligt kliv i rätt riktning. Jag gillade bandets debut när den släpptes men här är drivet avgjort hårdare och det finns en punknerv som kittlar. Alla hör förstås olika saker när de lyssnar, men personligen finner jag spår av såväl SATOR som D.A.D. och FASTER PUSSYCAT i bandets medryckande tongångar. En mumsig cocktail måste jag säga! Ett extra shout-out till bandets gitarrist också som levererar högklassiga solon och slingor rakt igenom. Ibland blir det mest gnissel och gnid "bara för att" i den här typen av musik. Här låter det istället genomtänkt och blir därmed ett komplement som förhöjer upplevelsen.

Omedelbara favoriter är allsångsvänliga "Bitch" (bör bli en massiv live-favorit!) och uppkäftiga "Los Angeloser", men övriga spår håller mycket hög klass även de. Gillar du dieseldoftande sleaze så är "Dirty Passion" ett givet inköp!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.