Annons

Atlas Losing Grip - Currents (10)

Band: Atlas Losing Grip
Titel: Currents
År: 2015
Bolag: Cargo 
Betyg: 10/10

Recensent: Stefan Lejon

Ibland lyckas ett band med bedriften att sammanfoga två vitt skilda genrer och i processen skapa något som går rakt in i mitt hjärta. HARDCORE SUPERSTAR gjorde exempelvis just detta på "Dreamin in a Casket" när de gifte sleaze med tung thrash. En kombo jag hade haft våta drömmar om ända sedan barnsben! 2015 är det ATLAS LOSING GRIP som lyckas med bedriften att smälta samman melodisk punk med speed/thrash metal och gör det på ett sätt som får mig att fullständigt golvas från första sekund. Jag är förtrollad, förälskad och uppfylld på ett nästan religiöst vis. Det känns som att mina djupaste musikaliska drömmar plötsligt har kommit till liv och jag lapar i mig varje ton. Lägg till detta vokalisten Rodrigo Alfaros (tidigare i Satanic Surfers och även överhuvud på suveräna undergroundlabeln Blood Harvest) ljuva stämma och du har en klockren fullträff!

När jag faller fullständigt för en skiva brukar det vara nästan omöjligt att förklara vad det är som egentligen är grädden på moset; vad som höjer skivan så långt över mängden. Det har hänt ett antal gånger tidigare. "The Crimson Idol" (WASP), "Hammerheart" (BATHORY) och "Evil Invaders" (RAZOR) är tre just såna skivor. De är helt enkelt, i mina öron, ljusår bättre än allt annat. Samtliga har någonting extra som slår an en sträng hos mig helt enkelt. Det blir mer än "bara" musik på något underligt sätt. Att andra inte hör detta är egentligen skitsamma förstås. I slutänden är allt gillande subjektivt.

För den som blir intresserad skulle jag beskriva "Currents" som ett perfekt amalgam av BAD RELIGIONs "Recipe for Hate" och ANTHRAX "Persistence of Time". Dessutom finner du progressiva undertoner och en skör indiekänsla mellan varen. Lite i stil med vad kanadickerna i PROPAGANDHI bjöd på senaste plattan "Supporting Caste"; bara så jäkla mycket bättre. Av förklarliga skäl osar det också en hel del SATANIC SURFERS om anrättningen.

Till slutklämmen så. Detta är magi. Pur magi. En tiopoängare som fortsätter att växa med varje lyssning och som kommer att leva vidare i eoner. Jag utser här och nu "Currents" till 2015-års bästa platta för min del. Hands down.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.