Annons

The Crown - Death is Not Dead (7)

Band: The Crown
Titel: Death is Not Dead
År: 2015
Bolag: Century Media
Betyg: 7/10

Recensent: Stefan Lejon

När det kommer till stenhård dödsthrash är det väldigt få som slår THE CROWN på fingrarna. Sedan mitten av nittiotalet (då bandet först släppte två skivor under namnet CROWN OF THORNS) har de haft pedalen i botten och spottat ur sig en imponerande räcka plattor. Tiden kring millennieskiftet var speciellt framgångsrik i mina öron och såväl "Hell is Here"(1999) som "Deathrace King" (2000) är regelrätta klassiker. Mysdängor som "Total Satan", "The Devil and the Darkness" och "1999 - Revolution 666" är fortfarande stående inslag när fest står för dörren.

Nya "Death is Not Dead" är i all fall bandets tionde i raden; deras andra sedan halvdana comebacken med "Doomsday King" från 2010, efter en sex år lång paus, och deras första utan fantombatteristen Janne Saarenpää. Det sistnämnda ett faktum som jag trodde skulle sinka bandet rejält. Gitarristen Marko Tervonen gör dock ett fullgott jobb som ersättare och gör att bandet lyckas behålla sitt sound till punkt och pricka. Keep it in the family, som det så passande heter.

"Death is Not Dead" når aldrig upp till fornstora dagars hjältedåd, men den visar med eftertryck att THE CROWN fortfarande besitter förmågan att skapa ordning ur musikaliskt kaos. Klart lyssningsvärt med andra ord och ett steg uppåt sedan sist!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.